Terug

Hallo, Cesar

Cesar
Cesar Cesar Cesar

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Nee
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Nee
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Nee
Boerderijkat / Stalkat ?
Nee
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Schootkat - Knuffelkat?
Ja
Kleur
wit
Naam:
Cesar
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
4 jaar en 8 maand
Ras:
Huiskat Korthaar
Referentie:
24148

Belangrijk: Cesar is FIV+ en staat op een aangepast dieet van hypoallergene voeding. Doordat zijn tandjes zijn getrokken, eet hij ook wat minder gemakkelijk brokjes en wordt zijn dieet ook best aangevuld met (hypoallergeen) natvoer. 

Toen Cesar bij ons binnenkwam, was hij duidelijk getekend door het zware zwerversleven. Hij was bruin van het vuil en stond bovendien vol kale plekken en wonden. Net zoals zijn vacht, verkeerden ook zijn tandjes in slechte staat. Hoewel het vrij meteen duidelijk was dat hij erg lief is, merkten we dat hij soms toch onwennig was.

Intussen heeft Cesar zich ontdaan van zijn slechte tandjes en heeft hij zijn prachtig witte vacht herwonnen. Het is duidelijk dat Cesar zich ook beter in zijn vel voelt. Hij fleurt meteen op als je in de kamer komt, zou je overal willen volgen en geniet overduidelijk van jouw aanwezigheid. Liefst zou hij uren op jouw schoot liggen terwijl je een boek leest of tv kijkt. Geen zorgen als je met twee bent, Cesar verdeelt zijn aandacht immers eerlijk en wisselt regelmatig van schoot. Verder kan hij ook een hele dag rustig naast je liggen terwijl je aan het werken bent, hij is een uitstekende work-buddy! Maar pas op, hij durft wel eens een knuffelpauze te initiëren als je niet geconcentreerd bent. Cesar houdt er immers van om geaaid te worden op zijn hoofdje. Op zijn lichaam wordt hij liever niet geaaid. Hij durft dat ook aan te geven als hij het niet prettig vindt, maar hij zal je in geen geval pijn doen.

Cesar is rustig en geen echte speelvogel. Hij heeft geen interesse in balletjes die je rondgooit, maar houdt er af en toe wel van om eens te trappelen op een trappelkussen of een ander speelgoedje. Soms, als hij eens gek wil doen, loopt hij wel achter een touw met wat veertjes aan. Het lopen is hij snel beu, maar hij speelt wel graag al liggend verder.

Cesar testte bij aankomst in opvang positief op kattenaids. Maar dat is geen ramp, gelukkig. Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechten. Kattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen). Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en overlijden vaak gewoon van ouderdom of iets anders. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover.



(Voor meer info betreffende adoptie, verwijzen wij je graag door naar onze website www.cattitude.be: hier kan je meer info vinden over onze katjes en onze adoptieprocedure. !! Vul zeker onze vragenlijst online in !! deze is nl een essentieel onderdeel van onze adoptieprocedure. Dankzij deze vragenlijst krijgen wij een beter beeld van jouw situatie en kunnen we op zoek gaan naar een gepast katje.)