We kunnen het eigenlijk vaak niet begrijpen. Een vondeling hondje dat in ons dierenasiel terecht komt en werkelijk niemand die hem of haar lijkt te missen, en ook nergens een spoor te herleiden naar de eigenaar. En toch is dit wekelijkse kost voor ons. Zo begint alsook het verhaal van Otter. Hij werd gevonden op een publieke plaats, zonder halsband, zonder penning. Zijn chip bleek wel aanwezig, maar niet geregistreerd. Meerdere oproepen op sociale media bleven onbeantwoord. Niemand die hem zocht. Niemand die hem miste. En dus bleef Otter bij ons, én gelukkig maar, want dat betekende het begin van een nieuw hoofdstuk.
Zijn lichaam bevestigde ons verhaal dat er inderdaad niemand thuis op hem aan het wachten is. De dierenarts stelde bij de eerste controle vast dat Otter jarenlang verwaarloosd moet zijn geweest. Zijn neusje was kaal, zijn tanden waren in zodanig slechte staat dat een operatie absoluut noodzakelijk was en er amper nog een tand overblijft. En zijn oren? Die waren aan de binnenkant chronisch verdikt en ontstoken, een gevolg van jarenlang geen enkele verzorging. Gelukkig heeft een verwijdering van een oorpoliep ervoor gezorgd dat de ontsteking wel is gaan liggen. We verzorgen zijn oren nog dagelijks, maar dat zal vermoedelijk toch niet levenslang moeten.
Ondanks dat alles blijft hij zijn zachte, enthousiaste, zelfzekere, vriendelijke en liefdevolle zelve. Geen wrok, geen angst. Alleen maar een verlangen naar geborgenheid.
Otter vandaag
Otter is een kleine, lieve schat die het allerliefst dicht bij jou ligt. Letterlijk. Hij is het ultieme schoothondje: eentje die zich helemaal ontspant in je armen en graag dat plekje op je schoot claimt.
Hij woont momenteel samen met andere hondjes, wat meestal goed verloopt. Al moeten we eerlijk zijn: Otter heeft een zwak voor teefjes. Als hij in de buurt komt van een niet-gesteriliseerd teefje of een recent-gesteriliseerd teefje, verandert hij soms in een soort Joe de stalker op Netflix, en… dat wordt niet door elk hondje gewaardeerd. Gesteriliseerde teefjes kunnen zijn beste vriendinnen worden, maar het is belangrijk dat de match ook voor hen klopt.
Reutjes? Dat hangt ervan af. Daar is het vaak erop of eronder. Of het klikt, zien we pas bij een kennismaking.
Zijn ideale thuis
Otter is een rustige hond, en hij floreert in een rustige omgeving. Te veel drukte of prikkels nemen hij snel over, want hij is gevoelig voor stemmingen en energieën om zich heen. Daarom plaatsen we hem het liefst bij mensen zonder jonge kinderen, of bij kinderen die al geleerd hebben hoe ze rustig en respectvol met dieren omgaan.
Wandelen doet Otter graag, en doet hij ook erg goed. Hij is zo goed als zindelijk, zolang hij op tijd wordt uitgelaten. Alleen blijven, daar heeft hij het wat moeilijker mee. Hij durft te blaffen wanneer hij zich alleen voelt. We zoeken dus een thuis waar er niet te veel alleen -momenten zijn, of waar hij geleidelijk kan leren dat het oké is om even te wachten. Voor een appartement is hij minder geschikt, tenzij zijn mensen fulltime thuis zijn of hem altijd met zich meenemen.
Medisch
Otter werd bij ons grondig nagekeken en verzorgd. Zijn slechte gebit werd aangepakt, zijn poliep werd verwijderd, hij werd gecastreerd, en hij krijgt de nodige ondersteuning voor zijn oren. Hij kijkt scheel (zoals je op de foto ook kan zien), maar hier ondervindt hij weinig last van.
Wat hij vooral nodig heeft, is een thuis waar medische zorg geen luxe of uitzondering is, maar een vanzelfsprekend onderdeel van zijn leven. Merken zijn baasjes dat er iets niet klopt? Dan hoort daar gewoon een bezoekje aan de dierenarts bij. Gelukkig is hij een zeer makkelijke patiënt.
Otter is een hondje met een hart van goud, klaar voor een nieuw leven vol liefde, verzorging en warme knuffels. Hij verdient een thuis waar hij eindelijk een volwaardige plek krijgt in een gezin, waar hij mag rusten, spelen en genieten. Een thuis waar het dierenasiel enkel nog een herinnering is aan waar het allemaal begon.
Denk jij Otter dat gouden mandje te kunnen geven?
Stuur ons dan een mail met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Je ontvangt van ons een adoptieformulier in retour. Bij een mogelijke match nodigen we je met veel plezier uit voor een kennismaking met dit unieke vriendje. We behandelen elke aanvraag met zorg, dus we vragen om jullie begrip en geduld in de verwerking.