Hallo, Mina

Mina

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Nee
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Mina op social media:
Naam:
Mina
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
8 jaar en 1 maand
Ras:
Boxer
Referentie:
20240066

Wellicht hebben jullie Mina al gezien op onze sociale media. Ze werd op 1 februari gevonden met een ongeregistreerde chip gevonden als zwerfdier en niemand heeft zich gemeld als eigenaar.

Het was duidelijk te zien aan haar fysiek en gedrag dat ze geen fijn leven heeft gehad tot nu toe. Ze was veel te mager, had een vuile vacht, erg lange tepels en oude littekens over haar lijf. Daarnaast was ze erg schichtig en schrok van (voor ons) normale alledaagse dingen.

Deze zachte dame heeft heel wat tijd nodig gehad om te ontdooien en ons te leren kennen. Al snel bleek dat haar kruisband gescheurd was. Hier is ze inmiddels aan geopereerd en gerevalideerd. Tijdens de controle bleek dat er speling is op de knie, wat in de gaten moet worden gehouden. Een operatie aan de knie is, op dit moment, niet nodig. Het hielp haar wel om in een aparte ruimte te verblijven in plaats van een kennel en met wat begeleiding kon ze hier ook meer rust vinden.

De grootste hobby van Mina is eten en ze vindt het fijn om lekkere snoepjes te speuren. Daarnaast vindt ze het in haar ruimte ook fijn om te komen knuffelen, samen op haar kussen te zitten en dicht tegen je aan te kruipen.

Tijdens de revalidatie hebben we veel gewandeld met Mina en dat bleek met momenten een obstakel te zijn. Mina is snel onder de indruk van mensen, geluiden en voorwerpen. Waar ze voorheen snel terug richting asiel wilde gaan, herstelt ze nu sneller en kunnen we al iets langer wandelen. Desalniettemin is het voor Mina een stuk fijner om te wandelen in groene, rustige gebieden, in plaats van drukkere plekken.

We zoeken voor Mina een klein en rustig gezin zonder druk sociaal leven. Een huis met een tuin is absoluut noodzakelijk, zodat Mina niet altijd hoeft te wandelen. Ze zal niet veel hebben gezien in haar leven tot nu toe en hier in het asiel hebben we haar wereld wel iets kunnen vergroten, maar we merken dat ze houdt van rust, regelmaat en voorspelbaarheid. We hebben geen informatie over haar verleden, maar hebben een sterk vermoeden dat ze niet in huis heeft geleefd. Tijdens haar revalidatieproces zijn hier veel stappen in gemaakt, maar de zindelijkheidstraining moet worden voortgezet.

Wilt u Mina nog een paar mooie jaren geven en haar laten ervaren hoe het is om in een liefdevol thuis te wonen? Neem dan contact met ons op via info@dierenasielgenk.be of vul het formulier in via onze site.

Mina verblijft momenteel in:

Dierenasiel Genk Vzw
GENK
Dierenasiel Genk Vzw
Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw