Hallo, Kenzo

Kenzo

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Nee
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Middel
Deel Kenzo op social media:
Naam:
Kenzo
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
5 jaar en 4 maand
Ras:
Beagle
Referentie:
20240232

Kenzo werd samen met 14 andere honden in beslag genomen. Ze zaten in een woning waar de hygiëne te wensen overliet. Helaas is dit een adres waar al eerder honden in beslag werden genomen.

Kenzo deelde bij ons in het asiel zijn kennel en wei met zijn beaglemaatje Wilco.  Wilco heeft intussen een thuis gevonden dus nu is het de beurt aan Kenzo.

Kenzo is mee met zijn tijd. Als je hem laat doen zit hij de hele dag op sociale media. Hij scrolt, euh snuffelt de hele tuin rond en post, euh markeert alsof het een lieve lust is. En wees maar zeker dat hij bij passerende honden superveel ‘likes’ scoort met zijn knappe looks, een échte succesvolle influencer!

Mensen daarentegen hadden voor Kenzo in het begin geen meerwaarde en waren zelfs eng. Dus daar zijn we hier in het asiel aan gaan werken. Met lekker geurende vleesjes kunnen we hem overtuigen om contact te maken. Hoe kan het ook anders, Kenzo is puur Beagle.  En voor wie het ras kent: een beagle en eten daar moeten we geen tekening bij maken. Contact maakt hem nu vrolijk zodra hij rustig heeft kunnen kennismaken met nieuwe mensen en voor zijn voertjes kan hij heel gedreven puzzelen. Oké, hij is nog snel afgeleid, maar we zijn er van overtuigd dat een forever baasje hier nog verbetering in kan brengen.

Helaas hebben in beslag genomen honden meestal teveel of te weinig meegemaakt.  Dat merken we ook bij Kenzo.  Hij schrikt en deinst terug bij bijna elk geluid gaande van typen op een tablet tot het verschuiven van meubilair en speeltjes bezorgen voorlopig nog stress… gelukkig herstelt hij telkens vrij snel. We geven toekomstige adoptanten graag de nodige tips hierbij.

We zoeken voor Kenzo een huis met een tuin bij mensen zonder druk sociaal leven en eventueel oudere kinderen. Een andere stabiele hond zou een meerwaarde kunnen zijn. Wil jij het leven van Kenzo helpen mooier maken?

Stuur dan zeker een mail naar info@dierenasielgenk.be of vul de vragenlijst in via onze website.

Kenzo verblijft momenteel in:

Dierenasiel Genk Vzw
GENK
Dierenasiel Genk Vzw
Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw