Hallo, Dayko

Dayko

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Dayko op social media:
Naam:
Dayko
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
10 jaar en 7 maand
Ras:
Golden Retriever
Referentie:
20240297

Kan met andere honden: een stabiele teef kan getest worden 

Kan met katten: ja, met opbouw

Kan met kinderen: ja, 14+

Deze knappe senior heet Dayco. Hij kwam samen met Meike in ons asiel terecht omwille van een inbeslagname. Verwaarloosd, een vuile vacht, ligplekken op de ellebogen, veel te lange nagels, een ontstoken oor en overgewicht, iets wat zeker niet bevorderlijk is voor zijn artrose in zijn achterhand. Vele verzorgings-, wellness-en groomingssessies later vonden we onder al deze ellende een vriendelijke, onzekere, doch hevige jongen die zich graag laat aanlijnen en blij met je meeloopt op wandeling. 

Dayco leefde oorspronkelijk in zijn kennel en weide samen met Meike de chihuahua. Een grappig duo zo lijkt, alleen was het voor hen beiden geen meerwaarde. Meike vond Dayco te opdringerig en aan Dayco zagen we duidelijk dat samenleven met een andere hond wel in zijn mogelijkheden ligt, als het om een stabiel teefje gaat, zodat hij zich niet teveel zorgen moet maken. 

Dayco heeft op zijn leeftijd nog heel wat in zijn mars. Zit, af en pootje zijn prima gekend. Lange wandelingen zijn niet meer aan hem besteed, maar met speeltjes spelen in de tuin, snuffelspelletjes, lekker puzzelen of samen uren in de zetel knuffelen kan hem zeker bekoren. In het asiel laat Dayco zien dat hij eten heel belangrijk vindt. Met een paar management-maatregelen leidt dit verder niet tot problemen.

Ook kan hij bij het aaien opdringerig zijn. We geven toekomstige adoptanten hierbij graag de nodige hulp en tips want de juiste aanpak zal bij Dayco zeker werken.

Voor deze lieve senior zoeken we een rustig gezin in een huis met tuin, eventueel met een stabiele teef. Dayco heeft geleefd in een gezin met een kat, al is niet helemaal duidelijk of ze ook samen in dezelfde ruimte kwamen. Verder is het belangrijk dat hij begeleidt wordt bij het vinden van rust. 

Heb jij een hart voor een van de oudjes in ons asiel? Aarzel dan niet en stuur een mail naar info@dierenasielgenk.be of vul de vragenlijst in via onze website.

Dayko verblijft momenteel in:

Dierenasiel Genk Vzw
GENK
Dierenasiel Genk Vzw
Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw