Hallo, Meike

Meike

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Nee
Ervaring met honden/ras vereist?
Nee
Formaat
Mini
Deel Meike op social media:
Naam:
Meike
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
7 jaar en 5 maand
Ras:
Chihuahua
Referentie:
20240298

Kan met andere honden: in overleg

Kan met katten: ja

Kan op een appartement: ja

Kan met kleine kinderen: nee

Kan met grote kinderen: ja

Meike kende nog niet veel glans in haar leven. Ze kwam bij ons in het asiel terecht samen met Dayco. Trillend, verwaarloosd met een onverzorgde vacht, lange nagels en een patella luxatie aan beide knietjes. Het huis waarin ze leefde was àlles behalve glitter and glamour. Enorm vuil, vieze kussens,… en zoals de meeste hondjes met dit verleden was ook Meike bang van mensen, bang van geluiden, bang van de wereld. Een ruwe diamant met 7 jaar op de teller.

Hoog tijd dus voor een 5-sterren spa-behandeling met dito arrangement inclusief massage, mindfulness training en aandachtspersoon. Meike verdient een glinsterende vacht en blinkende oogjes.

In het asiel krijgt Meike een proper bedje met verse dekentjes, meerdere keren per dag roomservice, superleuke speeltjes en op regelmatige tijdstippen mag ze lekker naar buiten. Dat in combinatie met veel liefde en aandacht doet haar duidelijk deugd. In eerste instantie leefde ze bij ons samen met Golden Retriever Dayco, maar al snel merkten we dat Meike hier weinig vreugde uit haalde dus hebben we ze elk een apart plaatsje gegeven. Voor Meike was dit een verademing.

Hoewel Meike oorspronkelijk al terugdeinsde bij oogcontact begint ze nu meer en meer vertrouwen te krijgen in de mensen. Ze is niet meer zo angstig, komt al veel vlotter naar je toe en laat zich ook aaien. Van dat knuffelen, aaien en op schoot zitten kan ze ondertussen geen genoeg meer krijgen. Dankzij haar goede vorderingen kreeg ze recent een plaats als souschef in de keuken samen met enkele andere hondjes. Hier zien we nu wel dat ze vaak haar grenzen aangeeft en bewaakt als hondjes in de buurt komen van bijvoorbeeld haar mandje of de persoon waarbij zij aan het knuffelen is. Of we haar een plezier doen met andere hondjes in haar nieuwe thuis is nu wel een vraag, maar daar gaan we graag over in overleg.

Ze bloeit verder wel open als ze de mensen ziet ze leuk vindt en als ze wat ruimte nodig heeft gaat ze zelf in haar mandje en kijkt ze van een afstandje toe.



Meike heeft aan beide knietjes een losse knieschijf. Het advies is om daar nu niets aan te doen, maar er bestaat een kans dat dit verdere opvolging nodig heeft.

Meike is een 24 karaats juweeltje met een gouden hartje in de fleur van haar leven. Wil jij haar nog een mooi leven geven? Een leven waar ze al zo lang op wacht.

Stuur dan een mail naar info@dierenasielgenk.be of vul de vragenlijst in via onze website.

 

Meike verblijft momenteel in:

Dierenasiel Genk Vzw
GENK
Dierenasiel Genk Vzw
Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw