Hallo, Nala

Nala

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Nala op social media:
Naam:
Nala
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
0 jaar en 8 maand
Ras:
Kruising
Referentie:
20240322

Kan met andere honden: eventueel een steriele, stabiele reu

Kan met katten: ?

Kan op een appartement: nee, een tuin is vereist

Kan met kinderen: kinderen vanaf 16 jaar

Nala werd in beslag genomen samen met 3 andere honden waaronder haar broer Jack.  Ze verbleven in een appartement en helaas was de verzorging niet wat deze zijn moest en werden ze meegenomen door de politie. 

Waarschijnlijk hebben Nala en Jack geen brede socialisatie gehad en dit laat gedragsmatig zijn sporen na. Bij Nala uit dit zich beduidend meer dan bij Jack. Hoewel ze minder bang is van speeltjes en van een leiband, duikt ze wel ineen en plast ze van de schrik als we haar willen benaderen en een hand uitsteken. Eens ze bij je is, je wat heeft leren kennen en ze ziet dat je geen kwaad in de zin hebt, kan ze wel enorm genieten van aaien en knuffelen. Van geluiden bevriest Nala volledig en de buitenwereld moet om dezelfde reden met nog veel kleinere stapjes worden opgebouwd. Hier wordt in het asiel aan gewerkt. 

Gelukkig is Nala erg mensgericht en eens ze je vertrouwt zoekt ze veel steun bij haar begeleider. Afhankelijk van de situatie herstelt ze goed van de schrik. Snoepjes durft ze pas aan te nemen als ze minder stress ervaart. Nala houdt net als Jack van lieve woordjes en aandacht. Knuffelen op de bank mag ook zeker bij haar niet ontbreken. Jack leert super graag dus lassen we regelmatig een sessie in met hen samen zodat Nala zich kan optrekken aan haar dappere broer. 

Voor lieve Nala zoeken we adoptanten die graag willen verderzetten waar we hier in het asiel mee gestart zijn. Zindelijkheidstraining, wandelen aan de leiband in een omgeving met wat meer prikkels en samen spelen zal nog verder moeten worden opgebouwd. We plaatsen haar in een huis met een tuin, eventueel met een steriele en stabiele reu en met kinderen vanaf 16 jaar.

Wil jij Nala leren dat de wereld heel veel moois te bieden heeft, vul dan zeker ons formulier in via de site of stuur een mailtje naar info@dierenasielgenk.be

Nala verblijft momenteel in:

Dierenasiel Genk Vzw
GENK
Dierenasiel Genk Vzw
Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw