Hallo, Milo

Milo

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Milo op social media:
Naam:
Milo
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
5 jaar en 8 maand
Ras:
Dalmatische Hond
Referentie:
120240285

Interesse in MILO? Bekijk dan zeker zijn pagina en klik door naar onze vragenlijst.

https://dierenasielsinttruiden.be/dieren_in_het_asiel/milo/

Achtergrond

Deze knappe Dalmatiër is Milo! Milo is een knappe reu, geboren in december 2018. Hij kwam na een inbeslagname bij ons terecht. Hij werd, samen met z'n kleine maatje, achtergelaten in een woning.

Karakter

Milo was de eerste dagen een beetje verlegen. Maar met onze goede zorgen bloeide hij al vlot open. In het begin was hij ook minder mensgericht, maar ook dit is al veel beter. Hij is super blij wanneer we met hem aan de slag gaan en leert super vlot bij. Hij geniet meer en meer van de knuffel en aandacht die hij krijgt. Het is wel een vriendelijke kerel die vlot contact legt met nieuwe mensen. Hij is ook erg trainbaar omdat hij voergevoelig is. Wandelen aan de leiband gaat daarom ook goed. Werken voor een voertje? Milo is je match!

Hij leefde samen met een klein teefje. Zij zwaaide wel de plak! Hij is dus zeker plaatsbaar met een teef en dit heeft ook onze voorkeur. We matchen hen graag in ons asiel. 

Milo lijkt de bench niet te kennen. We zijn hiermee ook wel aan de slag. Hoe hij alleen thuis bleef weten we niet, het kan zijn dat dit opgebouwd moet worden. Daarom is samenleven met een andere hond ook wel een plus! Hij lijkt wel zindelijk.

Plaatsing

Milo zoekt een thuis waar men toch dagelijks aan z'n energiebehoeften voldoet. Hij kan alleen geplaatst worden maar onze voorkeur ligt bij een leuke teef. Hij werd ook getest bij katten, hij toonde weinig interesse erin en reageerde eerder wat onzeker. Met sturing zou dit dus mogelijk kunnen zijn.

Door zijn focus op voertjes plaatsen we hem niet bij te kleine kinderen. Kinderen vanaf 10 jaar, gewend aan grotere honden, zijn zeker welkom om kennis te maken! 

Een afgesloten tuin is zeker aangenaam zodat Milo ook fijn los kan genieten van snuffel en losloopmomenten! 

Milo verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden