Hallo, Darko

Darko

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Deel Darko op social media:
Naam:
Darko
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 2 maand
Ras:
Shiba
Referentie:
2024142

Deze knappe shiba zoekt een nieuwe thuis. Darko is zindelijk, kan vlot mee met de wagen, kan alleen thuis blijven en is zindelijk. Darko houdt niet echt van veel drukte om zich heen, hij verkiest een rustige omgeving. Darko is gewoon om met een andere hond samen te leven.

Het is van cruciaal belang de vrijdenkende aard van de Shiba Inu te begrijpen om frustraties te voorkomen. De Shiba Inu is een zeer intelligente hond, maar hij zal niet altijd willen doen wat jij wilt dat hij doet. Het kan zijn dat je hem moet laten denken dat gehoorzaamheid zijn idee is. We zoeken voor Darko een baasje die de onafhankelijkheid van het ras begrijpt.

De Shiba Inu is een goede gezinshond – hij is trouw en aanhankelijk – en doet het vaak goed met kinderen, zolang hij goed gesocialiseerd en getraind wordt, en de kinderen hem vriendelijk en respectvol behandelen.

Van de Shiba Inu is bekend dat hij de vurige kant van zijn persoonlijkheid kan laten zien bij andere honden en dieren. 

Omdat Shiba’s natuurlijke jagers zijn die van de jacht genieten, zijn ze niet te vertrouwen zonder de lijn. Hij zal vrijwel zeker achter iedere eekhoorn, konijn, of kat aan gaan. Hij is over het algemeen op zijn hoede voor vreemden en dient als een goede waakhond, die je waarschuwt voor alles wat ongewoon is.

Een Shiba is graag buiten voor wat actie, hij krijgt graag elke dag de nodige beweging, wandelen of joggen met zijn baasje hij vindt het allemaal leuk. Een huis met een veilig omheinde tuin waar hij kan spelen en ravotten is zeker aan te raden.

De Shiba Inu is een heerlijke metgezel, hoewel zijn wilskrachtige persoonlijkheid voor sommige mensen te veel kan zijn. Anderen zijn gecharmeerd van zijn durf en trouw, en daarom zeggen liefhebbers dat het bezitten van een Shiba niet alleen het bezitten van een hond is – het is een manier van leven.

Darko verblijft momenteel in:

VZW Dierenbescherming Meetjesland
EVERGEM
VZW Dierenbescherming Meetjesland
Bekijk alle dieren van VZW Dierenbescherming Meetjesland