Hallo, Ricardo

Ricardo

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Nee
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Ja
Boerderijkat / Stalkat ?
Nee
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Schootkat - Knuffelkat?
Onbekend
Kleur
andere
Deel Ricardo op social media:
Naam:
Ricardo
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
11 jaar en 4 maand
Ras:
Europese Korthaar
Referentie:
20230030

Ter adoptie:  Ricardo (kater)

Geboortedatum: 25/04/2013

Zodra Ricardo je hoort komen, of hoort opstaan, komt hij je tegemoet voor een lieve begroeting, en liefst een hele streelbeurt. Ricardo is een heel zachtaardige, brave, rustige en bescheiden kater.  Ondanks zijn mooie leeftijd crost hij wel graag rond, dribbelt met een speelgoedmuis, of speelt hij met zijn zoon Cliff. Daarnaast doet hij vele dutjes op bed (overdag), bij het raam in de zon of waar hij de buitenlucht voelt, of op een ander veilig plekje.

Nu is zijn vacht mooi glanzend… maar ooit was het anders.  In april 2023 liep hij -voor iedereen onverwacht- in een vangkooi. Veel langer had hij zijn zwerversleven niet overleefd. Hij was één hoopje zieke ellende. Heel mager, een zeer vuile vacht vol korsten, meerdere soorten beestjes in zijn vacht en darmen, stoelgang niet ok, en enkel nog afgebroken en rottende tanden. En ja, hij heeft ook kattenaids opgelopen. Dit is voor mensen volledig ongevaarlijk, en in een veilige stressvrije omgeving kunnen ze hier met wat geluk nog heel wat jaren goed mee leven. Naar andere katten is dit enkel overdraagbaar via vechten. 

Het zag er aanvankelijk niet gunstig uit voor hem, maar eenmaal alle kwalen werden aangepakt, kwam hij langzaam maar zeker weer op krachten. Hij herleefde, en zie hem nu mooi blinken in zijn vel !  Medicatie heeft hij nergens meer voor nodig. Hij heeft enkel regelmatig een tranend oogje door zijn chronische niesziekte, maar hij laat dit vlot schoonvegen. Naar andere katjes is dit niet besmettelijk, mits ze hun gewone jaarlijkse inenting krijgen.

Tijdens zijn herstelperiode hield Ricardo zich een hele tijd zoveel mogelijk verstopt. Nadat hij zich fysiek goed begon te voelen, groeide langzaam zijn besef dat we het goed met hem voor hebben. Een schootjeszitter is hij niet, en van oppakken moet hij niet weten. Maar we zagen hem toen wel langzaam openbloeien in zijn mooie karakter, tot de zeer lieve en zachtaardige kater die hij is, niet dominant, en zo dankbaar en blij met elke streelbeurt, met elk lekkers.

Ook naar de andere kat-in-opvang, zijn zoon Cliff, is hij zeer aanhankelijk: ze slapen vaak dicht bij mekaar, spelen samen, likken mekaar schoon, wachten me samen op, komen samen om hun lekkers vragen… Door zijn grote kattenvriend kan Ricardo ook wel een aantal uur per dag zonder mensen doorbrengen.

Voor Ricardo hopen we een gouden mandje te vinden: een thuis waar hij hopelijk nog heel wat jaren mag genieten van een stressvrij comfortabel leven, binnen in huis bij rustige mensen die hem de tijd geven om op zijn tempo vertrouwen op te bouwen.  Waar hij na wat gewenning vrij in de woning kan rondlopen, en liefst waar hij ook veilig van wat  buitenlucht in het zonnetje kan genieten. Hij heeft zeker een kattenvriend nodig (of meerdere): bij voorkeur samen met zijn zoon Cliff.  Kleine kinderen vormen geen goede match, gezien hun onvoorspelbaar gedrag; met grotere, respectvolle kinderen zal hij zeker ook een mooie band kunnen opbouwen.

Gelieve bij interesse in adoptie, voor meer info, of voor vragen over de beschikbaarheid  te bellen naar het opvanggezin: Carine op het nummer 0484 773899 7d/7 tussen 11u30 en 13u of tussen 17u en 21u.  Geen SMS noch email – graag een boodschap inspreken indien niet direct wordt opgenomen.  Adoptiebijdrage: 130 euro per kat.  Alle katten zijn ontwormd, ontvlooid, gesteriliseerd, 2x gevaccineerd, gechipt en geregistreerd.  Deze kat verblijft in Brugge en we zoeken een thuis waar hij niet buiten kan of buiten kan in een catproof tuin.

www.poespartoe.be – info@poespartoe.be - HK 30307354

 

Ricardo verblijft momenteel in:

Poespartoe vzw
BRUGGE
Poespartoe vzw
Bekijk alle dieren van Poespartoe vzw