Hallo, Seppe

Seppe

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Nee
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Ja
Boerderijkat / Stalkat ?
Nee
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Schootkat - Knuffelkat?
Ja
Kleur
Zwart-wit
Deel Seppe op social media:
Naam:
Seppe
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
4 jaar en 8 maand
Ras:
Huiskat Korthaar
Referentie:
24122

Seppe is één van de katjes die de grootste transformatie heeft ondergaan sinds hij in opvang zit. Hij kwam binnen als extreem bang en bibberend katje dat helemaal opgekruld verstopt zat in een mandje. Hij liet het wel toe om hem aan te raken, maar echt fijn leek hij dat in begin niet te vinden. Maar wat is dat nu toch veranderd. Hij is niet alleen helemaal overstag gegaan voor aaitjes en kopjes waarbij hij er op los spint, maar hij is het katje dat vanop de tafel met zijn pootjes op je schouders gaat staan om je een kusje te geven. Dat kom je zelfs als doorwinterd opvanggezin weinig tegen.

Seppe is een FIV-positief katje dus voor hem gaan we op zoek naar een gouden mandje waar hij een binnenkatje kan zijn. Ben jij dat baasje dat een echt aanhankelijk katje wil die je beste maatje wil zijn? Vul dan snel een vragenlijst in!

Seppe testte bij aankomst in opvang positief op kattenaids. Maar dat is geen ramp, gelukkig. Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechten. Kattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen). Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en overlijden vaak gewoon van ouderdom of iets anders. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover.



(Voor meer info betreffende adoptie, verwijzen wij je graag door naar onze website www.cattitude.be: hier kan je meer info vinden over onze katjes en onze adoptieprocedure. !! Vul zeker onze vragenlijst online in !! deze is nl een essentieel onderdeel van onze adoptieprocedure. Dankzij deze vragenlijst krijgen wij een beter beeld van jouw situatie en kunnen we op zoek gaan naar een gepast katje.)

Seppe verblijft momenteel in:

Cattitude VZW
LEEFDAAL
Cattitude VZW
Bekijk alle dieren van Cattitude VZW