Hallo, Lavender

Lavender

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Nee
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Onbekend
Boerderijkat / Stalkat ?
Onbekend
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Schootkat - Knuffelkat?
Onbekend
Kleur
andere
Deel Lavender op social media:
Naam:
Lavender
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
1 jaar en 6 maand
Ras:
Huiskat Korthaar
Referentie:
914

Naam: Lavender

Geboortedatum: 1/3/2023 (geschat)

Geslacht: V

Vrij: onmiddellijk

Gecastreerd/gesteriliseerd: ja

Gechipt en geregistreerd: ja

Gevaccineerd: 2 ×

Kan omgaan met kinderen: oudere kinderen (12+)

Kan omgaan met honden: nee

Kan omgaan met katten: nee

 

Deze kat verblijft in Gent.

 

Voor deze kat zoeken we een thuis waar zij, indien ze dat zelf wenst, naar buiten kan in een veilig afgesloten tuin of koer.

 

Karakter en achtergrond van de kat:

Lavender is hoogstwaarschijnlijk een binnenkat die op straat belandde. Attente buren merkten haar op, lokten haar binnenshuis en contacteerden Kat Zoekt Thuis. Toen ze in de opvang kwam, zat Lavender onder de korsten, waarschijnlijk door een vlooienallergie.

 

Lavenders ontberingen hadden haar vertrouwen in mensen enigszins aangetast. In het begin haalde ze uit toen haar korstjes per ongeluk aangeraakt werden, echter zonder ooit door te bijten of de huid open te krabben. Maar al gauw merkte het opvanggezin ook dat ze zeer aanhankelijk was. Ze kwam kopjes geven en aaitjes vragen, en hoe beter ze het opvanggezin kende en haar huid genas, hoe vaker dat voorkwam.

 

Lavender is een lieve, vocale kat. De deugniet kan ook deuren openen als de beste, hoe frêle ze er ook uitziet. Enkele keren per dag komt ze jou opzoeken om iets te vertellen. Dan komt ze voor jou op tafel zitten en spint ze terwijl ze kopjes geeft.

 

Omdat Lavender gezelschap nodig heeft, zoeken we een liefhebbend adoptiegezin dat vaak thuis is. Je hebt best ervaring met katten en kan goed kattengedrag interpreteren. Daarom wordt ze enkel geplaatst in een gezin met kinderen als die oud genoeg zijn om haar grenzen te respecteren en zichzelf te laten zijn. Ook moet je bereid zijn Lavender de tijd en ruimte te geven om verder tot rust te komen. Met voldoende geduld zal ze volledig openbloeien. We zijn ervan overtuigd dat dan haar lieve, aanhankelijke natuur volledig tot uiting zal komen.

 

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.

Lavender is getest op aids en leucose en testte negatief op beide.

 

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 170 euro per kat wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 190 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

 

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

 

Voor meer info over de katten of de beschikbaarheid kan je telefonisch contact opnemen met Sylvie op het nummer 0496 053899 tijdens werkdagen tussen 17 en 19:30 uur en tijdens het weekend tussen 10 en 19 uur. Op oproepen buiten deze uren, SMSen of WhatsApp-berichten wordt niet gereageerd. Gelieve hiervoor ook niet te e-mailen. Graag een boodschap inspreken met je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt indien er niet wordt opgenomen.

 

www.katzoektthuis.be

Lavender verblijft momenteel in:

Kat zoekt Thuis vzw
GENT
Kat zoekt Thuis vzw
Bekijk alle dieren van Kat zoekt Thuis vzw