Hallo, Cliff

Cliff

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Nee
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Ja
Boerderijkat / Stalkat ?
Nee
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Schootkat - Knuffelkat?
Onbekend
Kleur
andere
Deel Cliff op social media:
Naam:
Cliff
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
7 jaar en 4 maand
Ras:
Europese Korthaar
Referentie:
20230032

Ter adoptie: Cliff (mannelijk) 

Geboortedatum: 24/04/2017

Cliff is een altijd vrolijke en nieuwsgierige kat. Hij komt me graag halverwege de trap opwachten voor een neus-aan-neus-kusje.  En zodra ik opsta, staan hij en vriendje Ricardo me ook al stilletjes op te wachten.

Cliff kan rondcrossen en spelen als een groot kitten, met de wijsheid van een volwassen kat: zonder in de gordijnen te klimmen of van alles uit je kast te kieperen 😊. Hoewel hij als eerste iets nieuws komt verkennen, is hij eigenlijk wel braaf en voorzichtig. Bij zo’n stoere kater verwacht je een zware miauw, maar in plaats daarvan  vertedert hij je met een lief hoog stemmetje. Het duurde lang eer Cliff kon ronken, dat had hij blijkbaar nooit geleerd, of had er geen reden voor; het begon met een hoorbare ademhaling, maar stilaan kan hij lekker luid gaan ronken. Dit laat hij vooral horen als het tijd is voor iets lekkers, en voor de bijhorende streelbeurt (of soms borstelbeurt), waarvan hij enorm kan genieten. Naast spelen geniet hij ook van vele dutjes, vaak verborgen in een rustig hoekje, of overdag bovenop het zachte bed. Spelen en slapen is heel vaak samen met zijn papakat Ricardo, die ook ter adoptie is.

Zo is deze ‘leeuw’ toch behoorlijk tam geworden, zij het op zijn manier: een schootjeszitter zal hij wel nooit worden (makkelijk voor je kleren), en hij laat zich niet oppakken, maar van streelbeurten heeft hij dus volop leren genieten, al is het mits een handleidingetje.

Cliff komt van heel ver. In april 2023 liep hij -voor iedereen onverwacht- in een vangkooi.  Mager, verzwakt, meerdere soorten beestjes in zijn vacht en darmen, stoelgang niet ok, en enkel nog afgebroken en rottende tanden. En ja, hij heeft ook kattenaids opgelopen. Dit is voor mensen volledig ongevaarlijk, en in een veilige stressvrije omgeving kunnen ze hier met wat geluk nog heel wat jaren goed mee leven. Naar andere katten is dit enkel overdraagbaar via vechten.  Eenmaal alle kwalen werden aangepakt, kwam hij weer op krachten. En zie hem nu mooi blinken in zijn vel !  Medicatie heeft hij nergens voor nodig. Eens zijn tandproblemen opgelost waren, en hij steeds voeding ter beschikking kreeg, begon hij ‘zijn schade in te halen’ qua eten. Bijgevolg krijgt hij nu voeding om overgewicht te vermijden, en daar is hij zeer goed mee.

De eerste tijd tijdens zijn herstelperiode vond hij mensen zeer bedreigend, en kon hij moeilijk aarden binnenshuis. Hij verstopte zich zo diep mogelijk. Stilaan leerde hij dat zijn opvangmensen betrouwbare vrienden zijn, en geniet hij volop van alle comfort in huis.

Naar de andere kat-in-opvang, zijn papa Ricardo, is hij zeer aanhankelijk: ze slapen vaak dicht bij mekaar, spelen samen, likken mekaar schoon, wachten me samen op, komen samen om hun lekkers vragen… Cliff is matig dominant van karakter, maar laat zich makkelijk corrigeren.  Door zijn grote kattenvriend kan hij vlot een aantal uren per dag zonder mensen doorbrengen.

Voor Cliff hopen we een gouden mandje te vinden: een thuis waar hij nog heel wat jaren mag genieten van een stressvrij comfortabel leven, binnen in huis bij rustige mensen, die zich voorspelbaar gedragen naar hem toe, en hem de tijd geven om op zijn tempo vertrouwen op te bouwen.  Waar hij na wat gewenning vrij in de woning kan rondlopen, en liefst waar hij ook veilig van wat buitenlucht in het zonnetje kan genieten. Hij heeft zeker een kattenvriend nodig (of meerdere): bij voorkeur samen met zijn papa Ricardo.  Kleine kinderen vormen geen goede match, gezien hun onvoorspelbaar gedrag ; met grotere, respectvolle kinderen die graag vb met een hengel met hem spelen, zal hij ook een aangename band kunnen opbouwen.

Gelieve bij interesse in adoptie, voor meer info, of voor vragen over de beschikbaarheid  te bellen naar het opvanggezin: Carine op het nummer 0484 773899 7d/7 tussen 11u30 en 13u of tussen 17u en 21u.  Geen SMS noch email – graag een boodschap inspreken indien niet direct wordt opgenomen.  Adoptiebijdrage: 150 euro per kat.  Alle katten zijn ontwormd, ontvlooid, gesteriliseerd, 2x gevaccineerd, gechipt en geregistreerd.  Deze kat verblijft in Brugge en we zoeken een thuis waar hij niet buiten kan of buiten kan in een catproof tuin.

www.poespartoe.be – info@poespartoe.be - HK 30307354

Cliff verblijft momenteel in:

Poespartoe vzw
BRUGGE
Poespartoe vzw
Bekijk alle dieren van Poespartoe vzw